Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η lavera σταματάει τις εξαγωγές προς την Κίνα μέχρι να σταματήσει η χώρα τα υποχρεωτικά πειράματα στα ζώα.

H lavera θέλει βιολογικά και φυσικά καλλυντικά για όλους, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα!

Η lavera αποφάσισε να σταματήσει τις εξαγωγές των καλλυντικών της στην Κίνα, αφαιρώντας από το δίκτυό της μια σημαντική αγορά, λόγω της πρόσφατης απόφασης της Κινεζικής κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικές τις δοκιμές στα ζώα όλων των προϊόντων καλλυντικής χρήσης. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε χωρίς δεύτερη σκέψη την προσωρινή αναστολή των εξαγωγών της προς τη Κίνα, μέχρι να αρθεί αυτή η απόφαση που αντιβαίνει πλήρως τις αξίες και τη φιλοσοφία της lavera και έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Η lavera κατασκευάζει πάνω από 25 χρόνια πιστοποιημένα φυσικά καλλυντικά στο ιδιόκτητο εργοστάσιό της, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παρασκευής φυσικών καλλυντικών στην Ευρώπη με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που καλύπτει 100.000 τμ. Σαν κατασκευάστρια εταιρεία, είναι και ανέκαθεν ήταν κατά των πειραμάτων σε ζώα και δεν έχει εφαρμόσει ποτέ αυτή τη μέθοδο για να δοκιμάσει τα προϊόντα της. Αντιθέτως, μπορεί να διασφαλίσει ότι όλα τα συστατικά που χρησιμοποιεί είναι γνωστά, καταχωρημένα και ελεγμένα, ενώ η αποτελεσματικότητα των προϊόντων και η συμβατότητά τους με το δέρμα είναι τεκμηριωμένη με εναλλακτικές μεθόδους, όπως μέσω δοκιμών σε εθελοντές ή μέσω συνεργασιών με ινστιτούτα δοκιμών. Για το λόγο αυτό τα προϊόντα της lavera είναι πιστοποιημένα από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, όπως ο Natrue και ο Vegan, και έχουν διακριθεί από πλήθος άλλων φορέων παγκοσμίως, χωρίς να χρειαστεί να δοκιμαστούν ποτέ σε ζώα.

Η ελευθερία ενάντια στις δοκιμές στα ζώα στην Ευρώπη τέθηκε σε ισχύ στις 11 Ιουλίου 2013, αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε σε όλο τον κόσμο. Από τον Ιούνιο του 2014, η κυβέρνηση της Κίνας επιθυμεί, σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο, να εφαρμόσει τις πρώτες προσαρμογές στη νομοθεσία που επιβάλλει τα πειράματα στα ζώα, αλλά μόνο στις εταιρείες που έχουν έδρα στην Κίνα. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, τα σαμπουάν και τα αρώματα δε θα πρέπει να δοκιμάζονται πλέον στα ζώα, αλλά θα αναφέρουν ότι το περιεχόμενο και το προϊόν δεν είναι επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου.

Οι Κανονισμοί Εξαγωγών της Κίνας, ωστόσο, πρέπει να προσαρμοστούν, ώστε οι νέες μεταρρυθμίσεις να αφορούν σε όλα τα προϊόντα! Μέχρι τότε η lavera οφείλει να σταματήσει τις εξαγωγές προς την Κίνα, ώσπου να είναι σίγουρη ότι η αποδέσμευση από τα πειράματα σε ζώα είναι εγγυημένη στη χώρα για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία δεσμεύεται να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με όλα τα υπεύθυνα πολιτικά κανάλια της Ευρώπης, αλλά και να χρησιμοποιήσει τις επαφές της με εγχώριους οργανισμούς και ενώσεις, προκειμένου να προωθηθεί η απαγόρευση των πειραμάτων στα ζώα στην Κίνα. Έτσι μόνο θα μπορέσει να είναι πραγματικά συνεπής στο εταιρικό της όραμα, που πρεσβεύει ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να φροντίζουν τον εαυτό τους με πιστοποιημένα βιολογικά και φυσικά καλλυντικά, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου